Friday, 26 August 2011

10 CIRI-CIRI DAN KELEBIHAN LIPSTICK V2

Produk pertama yang ciri-cirinya dicari oleh wanita muslimah iaitu seperti Suci,Selamat, Halal, Murah, Warnanya Cantik, Eksklusif dan Berkualiti Tinggi.
Produk pertama yang 'satu-satunya' jenama gincu yang diperakui HALAL oleh JAKIM. Sila check laman web JAKIM & masukkan no ini: MS 1500 : 2004 1 005-004/2007 untuk pengesahan.
Produk pertama yang kualitinya setanding dengan "Jenama Antarabangsa" tanpa menggunakan bahan haram yang dilarang oleh Islam.
Produk pertama yang diilhamkan bebas daripada logam Plumbum (Lead) yang ternyata menyumbang ke arah kerosakan struktur bibir yang serius.
Produk pertama yang dirumus daripada Aloe Vera dan susu kambing untuk menggantikan ‘Gelatin’ atau 'LEMAK BABI'.
Rumusan Aloe Vera diadun untuk melembut, melembap dan melicinkan bibir anda bagaikan sutera supaya anda selesa memakainya setiap hari.
Rumusan susu kambing pula untuk mengelakkan bibir yang kering dan mengelupas serta mengurangkan tanda-tanda kekeringan dan penuaan yang ketara.
Mengurangkan kesan lebam atau hitam sedikit demi sedikit pada bibir anda akibat daripada memakai gincu yang mengandungi plumbum sebelum ini.
Mengandungi antioksidan iaitu Vitamin E untuk membentuk perintang pelindung daripada unsur-unsur persekitaran yang merosakkan dan juga mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Apabila digunakan secara kerap, bibir dapat dirapi dengan baik serta menghasilkan bibir yang tampak lebih licin dan lebih muda.
Warnanya yang mengandungi pigment yang telah dirawat khas untuk memberikan warna yang kelihatan pekat lagi tepu serta kekal berada di tempat ia disapu. Ia dapat mengekalkan warna serta tahan lebih lama untuk penampilan yang segar bagaikan "baru disapu".
SANGAT SESUAI untuk mereka yang kulitnya 'alah' kepada bahan kimia. Apapun anda tiada pilihan lain daripada mencubanya dahulu sama ada sesuai atau tidak dengan bibir anda.
Selalunya apabila kita hendak solat, kita perlu mencuci atau membuang habis lipstick di bibir semasa mengambil wuduk. Tetapi kadangkala kesan merah masih sukar ditanggalkan. Begitu juga dengan V2 Lipstick, anda hanya perlu membuang minyaknya dahulu kerana warna merahnya agak sukar ditanggalkan kerana telah sebati dengan kulit. Tetapi ini bergantung juga dengan bibir anda dan berapa lama anda telah memakainya. Ini dibolehkan mengikut syarat wuduk kerana ia telah dijamin HALAL tetapi tidaklah digalakkan.
Serlahkan bibir anda dengan pilihan warna yang popular seperti RED HOT, BROWN dan SILKY ROSE. Warna-warna terang ini lebih sesuai untuk mereka yang berkulit sawo matang atau gelap. Mereka yang berkulit cerah juga tidak terkecuali kerana warnanya agak terang, tidak berkilat dan sedikit kering 'matte'.
Warna "RED HOT"adalah merah terang dan tidak berkilat. Warna popular ini sesuai untuk mereka yang mengemari warna terang dan berkulit sederhana cerah.
"SILKY ROSE"berwarna merah jambu terang dan tidak berkilat.Sesuai untuk wanita yang mengemari warna terang dan yang berkulit sederhana cerah.
Warna popular "BROWN" adalah warna maroon terang yang tidak berkilat. Ia lebih sesuai untuk mereka yang berkulit sawo matang atau gelap. Wanita yang mengemari warna terang juga sesuai dengan warna ini.
"NATURAL MAGIC" pula untuk mereka yang mengemari gaya ringkas, aktiviti lasak dan mahu cepat kerana warna gincu ini akan berubah mengikut suhu badan atau tekanan darah anda. Biasanya ia akan bertukar ke warna 'pink' lembut. Sesuai untuk semua warna kulit.
Untuk kilauan bibir kian terserlah, peminat trend terkini yang tampak mewah, versatil dan teksturnya seperti satin, berkilat dan metalik, warna ROYAL PINK, RICH CORAL dan SATIN PEACH amat sesuai untuk anda. Warna -warna lembut seperti ini sesuai untuk mereka yang berkulit putih atau cerah.
Warna "ROYAL PINK" untuk wanita yang mengemari gaya yang tampak mewah,versatil dan berkilat seperti satin. Warna 'pink' lembut amat sesuai untuk mereka yang berkulit cerah.
Untuk bibir nampak berkilau dengan warna lembut, "RICH CORAL" ialah warna 'merah bata' trend terkini yang sesuai untuk mereka yang berkulit cerah dan mengemari warna-warna lembut.
Untuk wanita yang mengemari gaya Natural seperti tidak memakai lipstick tetapi mahu menjaga bibir, "SATIN PEACH" amat sesuai untuk anda. Ia berwarna coklat lembut tetapi berkilat.
Jenama ini juga semakin dikenali dikalangan jurusolek tempatan kerana kualitinya setanding dengan jenama yang diimport walaupun harganya murah di pasaran” ~ Jurusolek Zai - pemilik Pusat Kecantikan Era Idaman ~
Isi kandungannya ialah: Ricinus Communis(Castor)Oil, Pentaerythrityl Stearate/Caprate/Caprylate/Adipate, Euphorbia Cerifera(Candelilla) Wax, Polyethylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Copernicia Cerifera (Caurnauba) Wax,1 Hexadecanol, Stearoxytrimethylsilane (and) 1-Octadecanol, Flavour, Butyl Metoxydibenzoylemethane, Octyl Methoxycinnamate, Methylparaben, Propylparaben, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Colour May Contain: CI19140:1, CI45380:2, CI47005:1, CI15850:2, CI45380:3, CI15985:1, CI15850:1, CI453170:1, CI45410:1, CI77019, CI77891, CI77499, CI77492, CI77491, CI77742, CI77007, CI75470

No comments:

Post a Comment